עריכת תמונות באנדרואיד: טיפים לעריכה עצמאית והמלצה על תוכנות עריכת תמונות

איך עורכים תמונות באנדרואיד? התשובה משתנה בהתאם לצורך שלכם. בגלל זה אנחנו כאן ברנקר דואגים לכסות את כל הצרכים שלכם. בעמוד תראו איך לערוך תמונות בחינם עם האפליקציה שמגיעה עם כל טלפון של אנדרואיד וגם מה צריך לעשות מי שרוצה עריכות מעט יותר (או גם הרבה יותר) מקצועיות. בואו נתחיל

איך לערוך תמונות באנדרואיד לבד?

בשביל לערוך תמונות באנדרואיד יש לכם שתי אפשרויות – לערוך באמצעות google photos שזו האפליקציה שמגיעה עם כל אנדרואיד או לערוך עם אפליקציה יותר מתקדמת לעריכת תמונות. קודם כל נשווה בין כל האפליקציות שאנחנו ממליצים עליהן לעריכת תמונות באנדרואיד, ולאחר מכן ניתן לכם טיפים למי שרוצה לערוך באמצעות google photos ולא מחפש עריכות יותר מקצועיות או מתקדמות.

המומלצים שלנו

מנסה לתת פתרון לכולם

פיקסארט | Picsart

מתאימה ליוצרי תוכן

פיקסלר | Pixlr

הכי מתאימה לצלמים

לייטרום | Lightroom

תוכן עניינים

למי הכי מתאים? למי שמחפש את העריכות הכי בסיסיות

האם יש גרסה חינמית? כן

רמת קושי ללמידה: קלה מאוד

מה המחירים? חינם!

קצת על התוכנה:

גוגל פוטוס היא האפליקציה שמגיעה עם כל טלפון אנדרואיד והיא נועדה לשימוש הבסיסי ביותר של עריכות תמונות. אם אתם לא צריכים שהתמונות שלכם יראו מקצועיות בצורה כלשהי זה פתרון מספיק בשבילכם. אפקטים פשוטים כמו סיבוב התמונה, הגברת או הנמכת הבהירות ברמה בסיסית, הגברת והנמכת ניגודיות ברמה בסיסית מאוד ויש מעט פילטרים. יש אפשרות להשתמש בעורך הקסם של גוגל שעוזר להזיז או למחוק אלמנטים. אם הצרכים שלכם הם לשמור תמונות מהטיול או מאירוע קטן ונחמד שלא הבאתם עבורו צלם ואתם רוצים לייפות אותן קצת זה מספיק בשבילכם. לעומת זאת אם יש לכם שימושים אחרים למשל אתם מתחזקים אינסטגרם או פייסבוק ואתם רוצים שהכל ייראה יותר מקצועי כנראה כדאי לכם לבחור באופציה אחרת.

גוגל פוטוס Google Photos

יתרונות

חינם

מגיעה עם כל אנדרואיד

פשוט ללמידה

חסרונות

אין הרבה פיצ'רים מתקדמים

לא מתאים לעריכות מקצועיות או חצי מקצועיות

למי הכי מתאים? הבחירה הכוללת הטובה ביותר

האם יש גרסה חינמית? כן

רמת קושי ללמידה: קלה

מה המחירים? 9$ בחודש או 56$ בשנה

קצת על התוכנה:

פיקסארט היא כנראה לא השם הכי נפוץ למי שהתחום של עריכת תמונות זר לו, אבל מי שהתחום לא זר לו ללא ספק מכיר את התוכנה, כי במחיר טוב היא יודעת לעשות הרבה דברים. יש לה הרבה מאוד תבניות שמהן תוכלו לבחור את התבנית המתאימה לכם, אפשרות של הזזת רקעים, שיפור איכות תמונה ואפילו שימוש בבינה מלאכותית (AI) שיכול להמיר את התמונה לטקסט. היא מתאימה למי שיש לו הרבה תמונות שרוצה לערוך או יוצר תוכן ורוצה לשמור על רמה מקצועית גבוהה מבלי לנסות להתחיל ללמוד תוכנה חדשה שתיקח הרבה זמן. החיסרון המשמעותי היא שהיא לא הכי טובה במשהו ספציפי, אז אם תרצו עריכות יותר מתקדמות (לדוגמה צלמים או יוצרי תוכן גדולים מאוד) זו לא האפליקציה בשבילכם.

פיקסארט | Picsart

יתרונות

אפליקציה שנותנת פתרון מקיף לעריכת תמונות ועיצוב

חסרונות

אין אפשרות עריכת סרטונים

למי הכי מתאים? צלמים חובבים ומקצועיים

האם יש גרסה חינמית? לא

רמת קושי ללמידה: קשה

מה המחירים? 10$ בחודש

קצת על התוכנה

לייטרום היא אחת האפליקציות המובילות והמקצועיות ביותר בתחום עריכת תמונות. בעבר השתמשו בלייטרום רק בתור תוכנת עריכת תמונות במחשב אבל חברת האם אדובי דואגת לעדכן את המוצרים שלה כדי להתאים לזמננו ועכשיו גם האפליקציה מעולה. היא אחת המובילות בשוק ראשית בזכות העובדה שאת כל הפעולות הפשוטות והבסיסיות ביותר שתצטרכו לעשות תוכלו לעשות שם בצורה הטובה ביותר – הזזת אלמנטים, ניגודיות וכו'. בנוסף יש את האפשרות של צילום התמונה מהאפליקציה, שזה בהחלט מקל על כל השימוש בה. החסרונות העיקריים הם שהיא לא הכי קלה ללימוד למי שלא מהתחום ובנוסף העדכון של אוקטובר 2023 גרם לשינוי רציני במיקומי הכפתורים אז יותר קשה להתרגל (אבל למשתמשים חדשים זו כמובן לא בעיה).

לייטרום | Lightroom

יתרונות

התוכנה תומכת בעברית

מאפשרת ארגון וסידור קל של התמונות

חסרונות

מלא אופציות עבודה

למי הכי מתאים? יוצרי תוכן וצלמים חובבים

האם יש גרסה חינמית? כן

רמת קושי ללמידה: קל

מה המחירים? 8$ בחודש או 58.80$ בשנה

קצת על התוכנה

לפיקסלר יש הרבה מאוד תבניות מוכנות מראש ולכן הרבה מאוד יוצרי תוכן אוהבים להשתמש בה. מעבר לכך היא קלה מאוד ללמידה, כך שמי שצריך לערוך תמונות שיראו מקצועיות, אבל בלי שהאפליקציה תהיה קשה מדי ללמוד פיקסלר היא תוכנה מעולה. החיסרון המשמעותי ביותר הוא שאין תמיכה בעברית בפיקסלר.

פיקסלר | Pixlr

יתרונות

מאגר גדול של תמונות

אישור לשימוש חופשי

מאגר גדול של פונטים

אין פרסומות

חסרונות

אין תמיכה לעיברית

טיפים לעריכה עם Google Photos

סה"כ האפליקציה מאוד נוחה לשימוש ואינטואיטיבית, אז ניתן לכם את הטיפים שלדעתנו הכי חשוב שתדעו:

 

  • בחלק מתכונות העריכה אי אפשר להשתמש במכשירים עם 32 ביט. יש תכונות שעל מנת להשתמש בהן צריך מכשיר עם זיכרון RAM של 3GB לפחות ו- Android מגרסה 8.0 או יותר.
  • בשביל לכוון את המיקום ואת הבהירות של התאורה בתמונות דיוקן, הקישו על הסמל 'תאורת דיוקן'. אפשר להוסיף אור בכיוונים שונים בתמונות עם אנשים, ולשנות באופן ידני או אוטומטי אזורים כהים מדי או אזורים בהירים מדי. בכלי 'תאורת דיוקן', משתמשים באפשרויות הוספת תאורה ואיזון התאורה. 
  • ניתן לכוון את הרוויה של צבעים בגוון עור. בשביל זה צריך להקיש על הסמל 'גוון העור' 

עורך הקסם של גוגל

עורך הקסם של Google Photos הוא כלי עריכה חדשני המופעל על ידי בינה מלאכותית, המאפשר למשתמשים לבצע שינויים מורכבים בתמונות שלהם בצורה פשוטה ואינטואיטיבית.

מה ניתן לעשות עם עורך הקסם?

  • שינויים אוטומטיים: הכלי מציע מגוון הגדרות קבועות מראש, כמו "שמיים" או "שעת הזהב", המאפשרות לשנות את המראה הכללי של התמונה באופן אוטומטי.
  • עריכה ידנית: ניתן לבחור חלקים ספציפיים בתמונה ולהזיז, למחוק או לשנות את גודלם.
  • תכונות מתקדמות: הכלי מאפשר לבצע שינויים מורכבים יותר, כמו שינוי הרכב התמונה או הסרת אובייקטים לא רצויים.

דברים חשובים שכדאי לדעת:

  • מגבלות על השימוש: מספר התמונות שנערכו בעורך הקסם מדי חודש מוגבל. כדי להסיר את המגבלה, יש לשדרג לתוכנית פרימיום של Google One או להשתמש במכשיר Pixel.
  • דרישות מערכת: הכלי דורש מכשיר עם מפרט טכני מינימלי.
  • תכונה ניסיונית: התוצאות של עורך הקסם עשויות להשתנות מתמונה לתמונה, ולפעמים התוצאה הסופית לא תהיה מושלמת.

קהל היעד:

הכלי מתאים לכל משתמשי Android המעוניינים לשפר את התמונות שלהם ללא צורך בידע מקצועי בעריכה גרפית.

לסיכום, עורך הקסם של Google Photos הוא כלי רב עוצמה וקל לשימוש, המאפשר להפוך תמונות רגילות לתמונות מדהימות.

הערה: כדי לקבל מידע נוסף על התכונות של עורך הקסם ועל אופן השימוש בו, מומלץ להתייחס להוראות המפורטות בטקסט המקורי.

אהבתם? שתפו את המאמר!
אהבתם? שתפו את המאמר!