סקירה אילוסטרייטור: יתרונות, חסרונות ומחירים [מעודכן ל-2024]

תוכן עניינים

Adobe Illustrator  או בשמה המוכר יותר תוכנת אילוסטרייטור היא תוכנה לעיצוב גרפי המתבססת על פורמט וקטור. ניתן לעצב בעזרתה כמעט כל דבר החל מאתרים, לוגואים, איורים, דמויות מצוירות, כרטיסי ביקור, חולצות ועד אריזות. כמו רב התוכנות לעיצוב גרפי, לעריכת תמונות ולעריכת וידיאו גם התוכנה הזו שייכת לחברת Adobe (אדובי), מה שמלמד אותנו שיש לה הרבה מה להציע למשתמשים. אז אם חשבתם על לימודי אילוסטרייטור, הגעתם אל המקום הנכון! בדיוק בשבילכם הכנו מדריך אילוסטרייטור שיעזור לכם להכיר את התוכנה טוב יותר.

 

למי מתאים לעבוד עם אילוסטרייטור?

אילוסטרייטור מתאימה לאנשי מקצוע בתחום העיצוב הגרפי, אמנים, מאיירים ואנשי אנימציה דיגיטלית.

 

כמה עולה אילוסטרייטור?

אילוסטרייטור מציעה 3 מסלולים:

  1. מנוי פרטי – נחלק ל – 3 מסלולים:
  • מסלול ללא התחייבות יעלה 109 ש"ח/לחודש למשתמש, ניתן לבטל בכל עת ללא קנסות.
  • מסלול חודשי לשנה יעלה 74 ש"ח/לחודש למשתמש והוא כולל 14 ימי ניסיון ללא עלות. ביטול המנוי כרוך בתשלום קנס.
  • מסלול שנתי יעלה 840₪ והוא כולל 14 ימי ניסיון ללא עלות. לא ינתן החזר כספי במידה ומבטלים את המנוי לאחר תקופת הניסיון.
  1. מנוי לבעלי עסקים – המנוי נקרא Creative Cloud All Apps. הוא כולל למעלה מ- 20 תוכנות לעיצוב גרפי, עריכת תמונות ווידיאו. המנוי עולה 279 ש"ח/לחודש למשתמש. ניתן לרכוש אפליקציה בודדת במחיר של 119 ש"ח/לחודש. עבור בעלי עסקים שרוצים מסלול רחב יותר, מציעה אדובי מנוי רחב יותר עם יותר תוכנות הנקרא Adobe Substance 3D Collection במחיר של 350 ש"ח/לחודש למשתמש.
  2. לסטודנטים ובתי ספר מציעה חברת אדובי את Creative Cloud All Apps והמנוי יעלה 70 ש"ח/לחודש למשתמש. ניתן לרכוש מנוי לשנה מראש בעלות של 840 ש"ח.

 

3 פיצ'רים מיוחדים של תוכנת אילוסטרייטור

אילוסטרייטור מתוכננת בצורה שונה מתוכנות עיצוב גרפי אחרות ולכן צריך ללמוד אותה ו"להיכנס לראש" שלה לפני שמתחילים לעבוד איתה בצורה מקצועית. בחלק הזה של נרחיב על 3 פיצ'רים שעושים אותה מיוחדת במיוחד:

  1. סרגל הכלים – כולנו רגילים לעבוד עם סרגל כלים קבוע. בתוכנת אילוסטרייטור אין רק סרגל כלים אחד, יש 6 סרגלים מחולקים לא פחות ולא יותר ל- 6 נושאי עיצוב ועריכה: סרגל לציור, סרגל לצביעה, סרגל לשינויים, סרגל לניווט, סרגל לבחירה וסרגל לטקסט.
  2. שימוש בבינה מלאכותית ( AI ) – התוכנה מאפשרת הפיכת טקסט לקובץ וקטור בעזרת בינה מלאכותית. הכלי הזה זמין לשימוש בגרסת הדסקטופ בלבד. הכלי הזה יעיל במיוחד עבור אילוסטרייטור למתחילים.
  3. כלי הדירוג החופשי ( Free Form Gradient ) – כל מעצב יודע כמה קשה לעשות מעברי צבע מדויקים כשעובדים על תמונה, איור או טקסט. אילוסטיירטור עושה את החיים קלים עם כלי הגרדיאנט המאפשר בכמה לחיצות קצרות ומהירות לשנות את הצבעים ולהפוך כל מעבר צבע מורכב לפשוט.

 

למה כולם מתלהבים מתוכנת אילוסטרייטור?

אם עד עכשיו לא התאהבתם באילוסטרייטור כמונו, אז הנה 4 יתרונות שישכנעו אתכם לחפש עוד מידע על לימודי אילוסטייטור:

  1. עבודה עם פורמט וקטור – היתרון הגדול של אדובי אילוסטרייטור הוא שמירת הקבצים בפורמט וקטור. הפורמט הזה מתבסס על משוואות מתמטיות ולא על מספר פיקסלים כמו בתוכנת פוטושופ. שמירה שפורמט וקטור מאפשרת הגדלה, הקטנה, הרחבה וכיווץ של כל תוצר גרפי ללא פגיעה באיכות הקבצים. זה יעיל במיוחד כשרוצים להדפיס את התוצרים בגרפים בצורה מקצועית.
  2. התאמת כלים אישית – היות ואילוסטרייטור מציעה מגוון רחב של כלי עריכה, המשתמשים יכולים לבצע התאמה אישית לכלי העבודה ולחסוך זמן עבודה יקר בכל פרויקט.
  3. תמיכה – מערך התמיכה וקהילת המשתמשים של אדובי תמיד שם בשבילך. באתר אדובי וגם מחוצה לו ניתן למצוא פורומים, קהילות, אתרים וסרטונים שונים המסבירים איך להשתמש בתוכנה ואיך להיעזר בכלי עריכה כזה או אחר כדי לשפר את התוצרים הגרפיים.
  4. ההתאמה הטכנולוגית – אילוסטרייטור מתאימה גם למערכת הפעלה Windowsו – Mac OS X. כלומר, ניתן לעבוד עם תוכנת אלוסטרייטור בקבצים בפורמט EPS (.eps) וגם ב- PDF, כולל ייצוא תמונות כקובצי JPEG, PNG ו – TIFF.

 

מה החסרונות של תוכנת אילוסטרייטור?

כמובן שאין דבר כזה מושלם ויש גם חסרונות לתוכנה:

  1. יותר מדי אפשרויות – אדובי אילוסטרייטור מציעה שלל אפשרויות לערוך, לצייר ולעצב תוצרים גרפיים שונים. יש כאלה שאומרים שקיימות יותר מדי אפשרויות עריכה, קשה לזכור את כולן ובטח ובבטח שקשה לתרגל את כולן ולהגיע למיומנות גבוהה בכל אחת מהן. למעשה, מי שעובד על התוכנה מתרגל לעבוד עם כמה פיצ'רים קבועים ומפספס פיצ'רים אחרים כי הוא פשוט לא מתנסה בהם.
  2. כפילות – אפשר להגיע אל אותה התוצאה בכמה דרכים שונות. הכפילות יוצרת בלבול ולא תמיד התוצאה המתקבלת היא הטובה ביותר. מדוע? מפני שעד שלא מנסים כמה שיטות שונות לערוך תמונה לא יודעים איזה כלי עריכה יוביל לתוצאה הטובה ביותר.
  3. פונטים בעברית – המבחר בתוכנה הוא מצומצם. לכן, אם אתם מעצבים גרפיים ועובדים עם הרבה טקסטים בעברית תאלצו להסתפק בפונטים הקיימים. ניתן להוריד למחשב פונטים חינמיים או לרכוש פונטים בנפרד ואז להתקין אותם על התוכנה. אל תדאגו, מדובר בתהליך שלוקח מספר דקות והוא די פשוט לביצוע.

 

לסיכום

מה זה אילוסטרייטור? אחרי הסבר כל כך ארוך על התוכנה אפשר לסכם שמדובר בעולם ומלואו של צבע, צורה וסטייל. אילוסטייטור היא התוכנה שלא מפסיקה לחדש ולהדהים עם מגוון רחב של אפשרויות עיצוב ועריכה. זו בהחלט תוכנה ששווה להכיר אם אתם מעצבים גרפיים או מאיירים השוקלים קריירה מקצועית בתחום.

אהבתם? שתפו את המאמר!
ייעוץ ראשוני ללא התחייבות