הכירו את קנבה, אתר העיצוב הגרפי שמאפשר לעשות הכל

תוכן עניינים

בעזרת תוכנת קנבה ( באנגלית Canva ) כל אחד ואחת מאיתנו יכולים להיות מעצבים גרפיים גם אם לא למדו את המקצוע באופן רשמי. קנבה היא אחת מהתוכנות המובילות בעולם העיצוב הגרפי – היא אינטואיטיבית, מהירה ללמידה ומאפשרת לכל אחד להוציא תוצרים גרפיים ברמה גבוהה. 

קנבה היא תוכנה שמתאימה גם לעבודה במחשב בייתי או בטלפו באמצעות אפליקצייה. זו תוכנה כל כך קלה ומהירה ללמידה והעובדה שיש לה ממשק תומך בעברית הופך אותה לכלי העבודה המועדף על בעלי עסקים קטנים ומעצבים גרפיים. 

 

מה זה CANVA?

קנבה תוכנה לעיצוב גרפי. היא מתאימה ככלי עבודה לעיצוב ועריכת תמונות, לעריכת וידיאו ואפילו מאפשרת עיצוב ועריכת קבצים בעזרת בינה מלאכותית. 

קנבה מציעה למשתמשים מנוי חינמי ( שאגב עושה עבודה לא רעה בכלל ) ומנוי בתשלום, הנקרא קנבה פרו  Canva Pro, הנותן גישה למאגר עצום של תבניות עיצוב, אייקונים, תמונות, סרטוני וידיאו, תוכנות שונות של בינה מלאכותית ועוד.

 

למי מתאים לעבוד CANVA?

האמת היא שכל אחד יכול לעבוד עם קנבה, היא כל כך קלה להבנה ואינטואיטיבית שאפילו ילדים מצליחים לעבוד איתה. כפי שכבר ציינו קודם המנוי החינמי הוא לא רע בכלל ואפשר לעצב איתו שלל עיצובים ברמה מקצועית ומרשימה. 

גרסת הפרו, מתאימה יותר, לאנשים שעובדים בעיצוב גרפי ולבעלי עסקים המנהלים בעצמם את הרשתות החברתיות שלהם ובונים לעצמם את הנראות הדיגיטלית באינטרנט.

 

שימושים שאפשר לעשות עם קנבה

אז מה באמת אפשר לעשות עם קנבה? האפשרויות הן ללא ספק בלתי מוגבלות אז כמובן לא נוכל לסקור את כולן במאמר אחד. עם זאת כן נשמח לתת לכם מושג על המגוון הרחב:

  • עיצוב קורות חיים: מכיוון שכנראה כבר שמעתם על קנבה אנחנו נתחיל במשהו יותר מפתיע שלא הרבה אנשים חושבים לעשות וזה לעצב קורות חיים. יש לקנבה אלפי אם לא עשרות אלפי תבניות של קורות חיים שתוכלו רק לבחור מהן. פעולה פשוטה כזו יכולה לתת לכם יתרון על פני מועמדים אחרים על מנת להתבלט בעיני המגייסים. כתבנו מדריך מפורט על איך לעצב קורות חיים בקנבה.

 

  • עיצוב פוסטים לרשתות החברתיות: אחד השימושים הנפוצים ביותר של קנבה הוא עיצוב תמונות לאינסטגרם או לפייסבוק. זה מתאים מאוד לבעלי עסקים קטנים שמנהלים לעצמם את הרשתות החברתיות או מנהלי רשתות חברתיות שמעוניינים בעיצובים פשוטים שלא דורשים מעצב גרפי.

 

  • עיצוב לוגו: שימוש נוסף שהרבה אנשים עושים בקנבה הוא עיצוב של לוגואים. יש הרבה תבניות ווקטורים שאפשר להשתמש בהם בשביל ליצור לוגו. זה מיועד בעיקר ללוגואים פחות מתקדמים לעסקים קטנים שלא רוצים להשקיע מאות או אלפי שקלים על לוגו ורק רוצים שיהיה לוגו בסיסי. קנבה היא כמובן לא התוכנה היחידה שניתן לעצב בה לוגו, למעשה כתבנו על תוכנות נוספות לעיצוב לוגואים ואנחנו ממליצים לקרוא.

 

  • עיצוב אלבום דיגיטלי: עוד דרך שבה הרבה אנשים משתמשים בקנבה היא עיצוב של אלבום דיגיטלי. האפשרויות הבלתי נגמרות של הוקטורים והאיורים שנמצאים בקנבה נותנים את האפשרות לעשות בדיוק את העבודה הנדרשת. למעשה קנבה היא אחת מהתוכנות המומלצות לעיצוב אלבום דיגיטלי לדעתנו. מתאימה במיוחד למתחילים.

 

  • עריכת מצגות: אמרנו אפשרויות בלתי נגמרות ולא הגזמנו. למי שלא רוצה לקנות מנוי לאופיס רק בשביל להשתמש בפאוור פוינט וגם מאוכזב מהאפשרויות המוגבלות של גוגל סליידס אפשר להשתמש בקנבה כדי לערוך את המצגת שלכם. אם זה משהו שמעניין אתכם תוכלו לראות את הסקירה שלנו על תוכנות למצגות.

 

 

  • עיצוב הזמנה: הילדה חוגגת בת מצווה? עושים מסיבת שחרור? התחתנתם? בכל מקרה אתם צריכים לעצב הזמנה. תוכלו למצוא תבניות מעולות ואיורים מיוחדים כדי להפוך את ההזמנה ליותר ייחודית מבלי לשלם לאף מעצב. כשחיפשנו עבורכם תוכנה לעיצוב הזמנות מצאנו 3 שרצינו מאוד להמליץ עליהן, ונחשו מי הייתה אחת מהן.

 

  • עריכת תמונות: עכשיו אנחנו מתחילים להתרחב ולהראות שימוש יותר כללי שבו משתמשים בקנבה. קחו תמונה שיש לכם ואתם רוצים לעשות איתה משהו קצת יותר מיוחד. להוסיף משהו לפוסט או לסטורי שלכם, לשכלל משהו במצגת של מוטי שעזב את העבודה אחרי 30 שנה – כל דבר. עבור עריכת תמונות למתחילים ללא ספק קנבה היא התשובה, אך למי שמחפש תוכנות לעריכת תמונות ויש לו צרכים יותר מיוחדים היא פחות מומלצת.

 

  • עריכת סרטונים: זהו שימוש פחות מוכר של קנבה ובאמת לעומת הכלים האחרים שלה הוא פחות משוכלל. אז למה אנחנו מזכירים אותו? כי הוא עדיין עורך סרטונים שעובד לפי האידיאולוגיה של קנבה – קל ופשוט כדי שכל אחד יוכל לעשות דברים בעצמו. בנוסף אם אתם משתמשים כבר בקנבה, הרבה יותר קל להוסיף רק עוד דבר אחד. עם זאת חשוב להגיד שאם אתם מחפשים תוכנה לעריכת סרטונים וצריכים לעשות דברים מעט יותר מתקדמים כדאי לבחור בתוכנה אחרת.

 

כמה עולה מנוי ב – PRO CANVA?

במיהד ותחליטו לעבור מהמנוי החינמי למנוי בתשלום, יהיו לכם 30 ימי ניסיון חינם כדי להתנסות. במידה ותראו כי ההשקעה בהחלט מחזירה את עצמה תוכלו לבחור בין 4 מסלולי תשלום:

  1. מסלול קנבה פרו בתשלום חודשי בסך 15$ /לחודש למשתמש.
  2. תשלום מראש על מסלול שנתי בסך של 120$ ( 10$ לחודש ).
  3. מסלול בתשלום חודשי במסלול קבוצתי ( מיועד לבעלי עסקים או למעצבי גרפיים )  יעלה  30$ /לחודש עד 5 משתמשים.
  4. מנוי שנתי במסלול קבוצתי עד 5 משתמשים יעלה 300$. 

מה יש בקנבה פרו שאין במנוי חינמי?

קנבה פרו מעניקה לכם גישה לכמויות אדירות של קבצים מכל מיני סוגים: יותר קטעי סאונד, יותר סרטוני וידיאו, יותר תבניות לעיצוב, יותר תוכנות של בינה מלאכותית. 

הנה כמה דוגמאות כדי שתוכלו להבין טוב יותר את ההבדל בין מנוי חינמי של קנבה לבין מנוי קנבה פרו:

  • מנוי חינמי יעניק לכם גישה למאגר עם 4 מיליון תמונות, עם מנוי בתשלום בקנבה פרו תוכלו לבחור מבין 60 מיליון תמונות בעלות רישיון שימוש חוקי.

 

  • מנוי חינמי כולל 8,000 תבניות עיצוב בסיסיות ואילו מנוי בתשלום בקנבה פרו יעניק לכם גישה ל – 20,000 תבניות מעוצבות מוכנות לשימוש.

 

  • המנוי החינמי לא מתממשק לרשתות החברתיות והמנוי בתשלום בקנבה פרו כולל כלי עבודה ייחודי שאפשר לתזמן איתו פוסטים ברשתות החברתיות – שווה ממש!

 

  • מנוי קנבה פרו מאפשר לכם לעבוד עם יותר תוכנות בינה מלאכותית ביניהן עריכת סרטוני וידיאו, עיצוב תמונות תדמית, עיצוב תלת מימד ועוד. 

 

יתרונות וחסרונות מרכזיים של CANVA

האמת היא שאנחנו ממש אוהבים את קנבה ואנחנו בטוחים שעד שתסיימו את המאמר גם אתם תתאהבו בה.  

יתרונות תוכנת קנבה 

  • ממשק תומך בעברית – עבור אלה מאיתנו שאוהבים יותר לעבוד עם תוכנות בעברית, קנבה היא התאמה כמו יד לכפפה. לא רק שהיא תומכת בעברית, היא גם מציעה מגוון רחב של פונטים בעברית ובסגנונות שונים כמו כתב תנכ"י, כתב יד מעוגל, כתב דפוס, כתב מרובע ועוד ).

 

  • פשטות – קאנבה עובדת בשיטת drag & drop – גרירה ועזיבה. לא צריך להסתבך עם פעולות מסובכות ומורכבות, כמה קליקים והעיצוב שלכם מוכן.

 

  • שיתוף שולחן העבודה – ניתן בקלות לשתף פרויקטים שאתם עובדים עליהם עם אנשים אחרים, כל מה שצריך לעשות הוא לשלוח להם לינק וזהו. יש להם גישה לעיצוב שלכם והם יכולים לערוך אותו כאילו הם יושבים איתכם באותו החדר.

חסרונות תוכנת קנבה

  • חיבור לאינטרנט הוא הכרחי לעבודה – כדי לעבוד עם קנבה חייבים חיבור טוב לאינטרנט. התלות הזו מקשה על עבודה עם התוכנה במידה ויש חיבור לא טוב או הפסקות חשמל מרובות.

 

  • דייקנות ומיומנות – כדי להשתמש בכלי העריכה בצורה נכונה וטובה ולהצליח על הפעם הראשונה, יש לרכוש דייקנות ומיומנות. אם תרצו למחוק רקע של תמונה מסוימת, לא תמיד קאנבה מזהה נכון את כל חלקי התמונה ומוחקת מהרקע מעט מדי או יותר מדי ואז צריך לבצע תיקון ידני. אם אתם לא מספיק מיומנים ולא מספיק מדויקים, ככל הנראה תצרכו להיעזר בתוכנות אחרות ואז לייבא את העיצוב לקאנבה ולהמשיך לעצב.

 

  • דמיון רב בין התוצרים – היות וקאנבה אהובה על ידי משתמשים רבים בארץ ובעולם, אפשר בקלות לזהות את הקו העיצובי שלה. יש לה פונטים שמזוהים איתה, יש לה פילטרים וסאונדים שמזוהים איתה כך שחלק מהייחודיות ומהמקוריות של תהליך העיצוב הולך לאיבוד. אם זו נקודה שמפריעה לכם, והיא מפריעה להרבה אנשים, תוכלו לקרוא את הסקירה שלנו על תוכנות לעיצוב גרפי מומלצות.

 

  • בעלות על זכויות יוצרים – עיצבתם פלייר בקנבה? הזמנה לבת מצווה? ערכתם סטורי לאינסטגרם? לא באמת ברור האם זכויות היוצרים הם שלכם או לא. אם אתם מתכוונים לעצב על מנת לעשות שימוש מסחרי, מוטב שתקראו את האותיות הקטנות בתקנון השימוש של האתר. 

לסיכום, קנבה היא תוכנת עיצוב גרפי נפלאה לבעלי עסקים קטנים בתחילת דרכם, בעיקר אם אין להם כסף לשכור את שירותיו של מעצב גרפי מנוסה. היות והתוכנה "דוברת" עברית קל מאוד לעבוד איתה, קל ללמוד אותה ולעצב תוצרים גרפיים ברמה גבוהה. אז מה אתם אומרים קשה שלא להתאהב בתוכנת קנבה, נכון? כנסו לאתר קנבה והתחילו לעצב

אהבתם? שתפו את המאמר!
ייעוץ ראשוני ללא התחייבות